Imaginea zilei

18.gif

Imagini

Anunță un prieten

Vizitatori

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi220
mod_vvisit_counterIeri282
mod_vvisit_counterSaptamana aceasta1927
mod_vvisit_counterSaptamana trecuta2496
mod_vvisit_counterLuna aceasta5181
mod_vvisit_counterLuna trecuta11013
mod_vvisit_counterTotal205842

Online (cu 20 minute in urma): 5
IP: 3.237.94.109
,
Data curenta: 2020-09-19 18:39

Casa de Batrani

Casa de Batrani Sfanta Treime, Glimboca nr. 541, Caras-Severin
PDF Imprimare Email

De Sfântul Spiridon la Așezământul Sfânta Treime Glimboca a fost atmosferă de bucurie sărbătorească prilejuită de prezența Prea Sfințitului Episcop Lucian în mijlocul viețuitorilor acestui ansamblu dedicat ocrotirii și îngrijirii bătrânilor. În cadrul evenimentului a avut loc sfințirea capelei și a picturii murale a acestui edificiu aflat în incinta viitorului cimitir al ansamblului social monahal, ridicat la inițiativa doamnei preotese Floarea-Maria Rădulescu. Totodată a fost sfințită troița din imediata vecinătate a capelei mortuare și s-a făcut o rugăciune de pomenire și o ectenie de veșnică pomenire la mormântul părintelui Nicolae Rădulescu. După aceste momente de sfințire la care au participat credincioși, nu doar din Așezământ, ci și din Glimboca și împrejurimi, a avut loc, în spiritul Sărbătorii Crăciunului, un mini concert de colinde, susținut de grupul Ethos al Episcopiei Caransebeșului. La finalul concertului Prea Sfințitul Părinte Episcop Lucian a oferit daruri tuturor viețuitorilor Așezământului. 
Seara s-a încheiat cu o binevenită agapă frățească oferită de Nicoleta-Alexandra și soțul său Zaharia Rădulescu , care au ținut prin aceasta să mulțumească Prea Sfințitului Episcop Lucian, grupului de colindători, și tuturor celor ce s-au ostenit pentru a realiza acest eveniment, dar mai ales să mulțumească lui Dumnezeu fără de care nimic cu adevărat bun nu se poate face. 
Floarea-Maria ,Alexandra și Zaharia Radulescu țin și pe această cale să mulțumească, și în numele nepoților/copiilor lor, tuturor celor ce au făcut posibil acest eveniment sărbătoresc!

Imagini pot fi urmarite aici

Sărbători fericite și liniște sufletească!

 
Aşezământul „Sfânta Treime” - Glimboca, la trei ani de la trecerea la cele veşnice a părintelui Nicolae Rădulescu. PDF Imprimare Email

Aşezământul „Sfânta Treime” - Glimboca, la trei ani de la trecerea la cele veşnice a părintelui Nicolae Rădulescu.

Marţi, 23 octombrie, la Aşezământul „Sfânta Treime” Glimboca a avut un loc un eveniment de comemorare a celui care a fost preotul Nicolae Rădulescu, ctitorul român al acestui deosebit aşezământ social de pe Valea Bistrei dedicat îngrijirii şi ocrotirii bătrânilor. La iniţiativa, susţinerea şi în prezenţa familiei, a soţiei Florica Rădulescu, a fiului Zaharia şi a soţiei sale Alexandra, s-a organizat acest moment de pomenire care a strâns în jurul său numeroşi preoţi şi credincioşi, oficialităţi, care au dorit să aducă un gând pios de cinstire. După buna rânduială creştin ortodoxă s-a săvârşit în biserica de lemn din incinta Casei de Bătrâni Sfânta Liturghie urmată de Parastas, pentru ca apoi, în sala „Cina cea de Taină” din corpul clădirii administrative, să aibe loc agapa cuvenită cinstitei pomeniri şi obişnuita împărţire de pachete. Totodată, în cadrul evenimentului, a avut loc o slujbă de sfinţire a „Troiţei” celei noi, prezenţă monumentală, situată chiar la poarta de intrare a Aşezământului.

Prin grija Prea Sfinţitului Lucian Episcopul Caransebeşului, evenimentul a avut parte de prezenţa în mijlocul credincioşilor şi a numeroşilor preoţi de pe Valea Bistrei şi nu numai, şi de o reprezentare directă a Centrului Eparhial, în persoana preacuviosului părinte Vicar Eparhial, Arhim. dr. Constantin Timiş, cel care a participat şi a coordonat lucrarea de pomenire liturgică şi a rostit şi un cuvânt de cinstire a memoriei părintelui Nicolae Rădulescu.

Imagini din timpul evenimentului pot fi urmărite aici

 

Dumnezeu să-l odihnească pe părintele Nicolae!

Dumnezeu să le răsplătească tuturor!

 
PDF Imprimare Email

Motto:

”Flamând am fost şi Mi-aţi dat sa mănânc,

însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau,

străin am fost şi M-aţi primit.

Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat,

bolnav am fost şi M-aţi cercetat,

în temniţă am fost şi aţi venit la Mine.”

Mt.25:v.35,36


O zi de odihna...

Dupa ce noaptea isi scutura voalul sau de taina, zorii zilei scot la aratare o podoaba: casa de odihna a batranilor de la Glimboca.

Noua si plina, alba si inmiresmata ca o gospodina ospitaliera, intampina pe toti cei trec pragul. Paine si sare duhovniceasca este oferita de vecina ei, bisericuta de lemn, calda ca o mama ce-si asteapta fii. Cararui ingrijite cu strajeri de tui si trandafiri leaga casa de biserica unind sufletul cu trupul. Tihna, linistea, inseninarea se infatiseaza pe chipul batranilor la rugaciuni. Fierband molcom in gusturi alese, mancarurile aburind pe mese ii asteapta sa-i inzdraveneasca.

 

Deie Domnul ca pacea, bucuria si binecuvantarea sa-i primeneasca in fiecare zi!

 

Traducere

English French German Italian Romanian
Powered by OrdaSoft!

Vizitatori

Avem 13 vizitatori online

google

Copyright 2020 casa-de-batrani.ro.